Redakce | | A-tým

A-tým narazí ve čtvrtfinále na TJ Spartak Nové Město nad Metují

Po osmifinálových bojích zůstalo ve hře o titul pouze osm nejlepších týmů Východočeské ligy. Chrudimi se po roce opět podařilo postoupit a nyní jí bude v cestě stát silný soupeř TJ Spartak Nové Město nad Metují, jenž v osmifinále vyřadil bez větších problémů HC Náchod 3:0 na zápasy. Čtvrtfinálová série hraná opět na 3 vítězná utkání začne na ledě soupeře v neděli 5.2. od 17,00 hodin.

V minulém kalendářním roce se naplno rozjela rekonstrukce zimního stadionu v Novém Městě nad Metují. Tamní Spartak si proto dohodl prozatímní azyl na zimním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem. To že hokejisté hrají svá domácí utkání na jiném zimním stadionu se na hře Nového Města vůbec neprojevilo. Tým trenéra Tomáše Topola zažívá velice povedenou sezónu, dle předsezónních očekávání. V základní části obsadili hokejisté Nového Města nad Metují těsně druhé místo za Novou Pakou. Nadstavbovou skupinu trávil Spartak celou na horních příčkách našlapané tabulky. Nebýt kontumovaného utkání s Novým Bydžovem, mohl náš čtvrtfinálový soupeř skončit v tabulce možná ještě o chlup lépe než na 3. místě. 

Osmifinále postavilo Spartku do cesty sousední Náchod, se kterým si Novoměstský hokejisté bez problému poradili 3:0 na zápasy. Na týmu našeho soupeře těžko hledat nějaké nedostatky. Tým má vyrovnanou brankářskou dvojici Čáp-Biegel. Obrana je postavená na důrazu, který reprezentují silní a vysocí obránci v čele s bývalým ligovým hokejistou Mikulášem Pohlem, který v minulosti oblékl dres mládežnické reprezentace České republiky. Útok se naopak spoléhá na mladé, rychlé a dravé útočníky. V mládeži HC Chrudimi v minulosti působili Pardubáci Černý a Bucek, které doplnil před startem letošní sezóny Ondřej Šťastný. Spartak se ale celkové snaží jít stejně jako HC Chrudim cestou vlastních odchovanců. V týmu jich působí celá řada, ale i přes to v týmu najdeme hned několik nakoupených hokejistů především z Dynama Pardubice, což dělá Spartak ve finále jeden z nejlepších týmů ligy. To potvrzují i slova chrudimského kapitána Václava Nováka, který na adresu soupeře řekl, že nás čeká nejsilnější tým, který se v letošním ročníku Východočeské ligy objevil. 

Chrudim se favorita rozhodně nechce zaleknout a udělá vše pro to, aby v čtvrtfinálové soutěži uspěla. Vzájemná utkání v této sezóně jsou vyrovnaná, pokud opomineme porážku 4:1 v prvním přípravném utkání sezóny. Chrudim se s Novým Městem nad Metují utkala celkem dvakrát. V prvním případě rozhodovalo prodloužení, které patřilo Spartaku. Druhé vzájemné střetnutí na zimním stadioně ve Dvoře Králové ovládla Chrudim po samostatných nájezdech. 


PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv