Tomáš Straka |

Týden hokeje nahradí online aktivity na sociálních sítích projektu Pojď hrát hokej

Vzhledem k epidemické situaci, prodloužení nouzového stavu a nepředvídatelnosti dalšího vývoje byl zrušen Týden hokeje, plánovaný na 23. – 29. listopadu 2020 ve 157 klubech. Vedení Českého hokeje rozhodlo o jeho nahrazení online aktivitami, které vyvrcholí v neděli 29. listopadu webinářem pro rodiče malých hokejistů. „Je nám líto, že okolnosti neumožňují, aby tradiční a úspěšný Týden hokeje v plánovaném termínu proběhl,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Pro rodiče malých hokejistů jsme nicméně připravili náhradní program, přístupný na webu a sociálních sítích. Věříme, že se situace zlepší a postupně budeme moci činnost mládežnických mužstev obnovit.“

V rámci alternativního online Týdne hokeje budou web a sociální sítě projektu Pojď hrát hokej věnovány od 23. do 29. listopadu každý den vždy jednomu tématu souvisejícímu s dětským a mládežnickým hokejem. Program, zahrnující například výchovu malých sportovců, jejich přípravu mimo zimní stadióny, zásady správné výživy nebo příběhy hokejových osobností, vyvrcholí v neděli 29. listopadu webinářem pro rodiče malých hokejistů s účastí předních odborníků. Podrobnosti k programu online Týdne hokeje budou zveřejněny na webu a sociálních sítích projektu Pojď hrát hokej.

Přes uzavření zimních stadiónů pokračuje Český hokej v aktivitách motivujících malé hokejisty ke sportování a pravidelnému pohybu v domácích podmínkách. Pro děti ve věku 4–8 let je určen desetidílný seriál #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi, pro hokejisty v žákovských kategoriích potom průběžně aktualizovaná série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL. Pro rodiče, kteří se chtěli spolu s dětmi listopadového Týdne hokeje zúčastnit, budou určeny nábory, pořádané v klubech po otevření zimních stadiónů a jejich návratu k běžné činnosti. Více informací najdou zájemci na webu www.pojdhrathokej.cz, kde mohou vyhledat i kluby v nejbližším okolí.

Akce Týden hokeje, které se již zúčastnilo téměř 30 000 dětí, zprostředkovává dětem a rodičům první kontakty s ledním hokejem. Náborová akce je součástí projektu Pojď hrát hokej, který pomáhá klubům s nábory a propagací ledního hokeje a v jehož rámci získávají kluby mimo jiné bezplatnou výstroj pro nejmenší hokejisty a rodiče finanční příspěvky na nákup prvního vybavení nebo informační materiály.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv