Jakub Novotný |

Chrudimští hokejisté táhnou do boje o finále!

Před sezónou si trenéři HC Chrudim přáli skončit do čtvrtého místa. Už teď je jisté, že svůj cíl splnili. Ve čtvrtfinále výsledkově smázli Choceň a s jídlem roste chuť. V Chrudimi však před prvním semifinálovým střetnutím vládne spíše pokora.

Aby taky ne, v cestě stojí nejtěžší možný soupeř v kraji – Česká Třebová. Chrudimští s ní prohrály všechny čtyři zápasy v sezóně. Teď však plánují odplatu. Havlíčkův Brod ukázal, že Kohouti v play off nejsou zdaleka tak suverénní jako v základní části. Ví o tom své i JIŘÍ POLÁK, hlavní trenér Chrudimi, který poskytl Chrudimskému deníku svůj pohled na věc.

Před vámi je semifinále, co můžete říct ke svému soupeři z České Třebové?
No… (zhluboka se nadechne) v letošní sezóně soupeř ze všech nejtěžších. Suverénně vyhrál základní část. Měl 75 bodů, my jen kolem 40. Už ten rozdíl v základní části o rozložení sil vypovídá. Je to sice klišé, ale říkám, že play off je jiná soutěž a trošku se to i potvrdilo v semifinále. Třebová měla přes zranění značné problémy s juniorkou Havlíčkova Brodu. My jsme přešli relativně hladce, ale je potřeba říci, že jednotlivé zápasy byly těžké. Přiklonilo se k nám to pověstné štěstíčko.

Nevím, jak na tom je Česká Třebová s marodkou teď, ale pravděpodobně bude do semifinále nastupovat jako favorit. Pokud budeme schopní zopakovat naše výkony ze čtvrtfinále, tak jsme schopní je minimálně potrápit.

Sledoval jste zápasy České Třebové v play off?
Samozřejmě jsem si četl na internetu a v novinách články o zápasech. Sledoval jsem vyloučení, sestavy, ale osobně jsem žádný zápas neviděl. Z Brodu mám nějaké reference od příbuzných. Někteří hoši od nás se i na ten rozhodující zápas jeli podívat, takže se o tom ještě pobavíme.

Ukázal vám Havlíčkův Brod co na Českou Třebovou platí a jak je porazit?
Havlíčkův Brod je podobný tým jako my. Jsou také velmi mladí. Myslím, že se snažili hrát podobný hokej, o který se snažíme také. Hrát rychlý a bojovný hokej. To by mohlo na zkušenější hráče Třebové platit. Je však jasné, že když má zkušený hráč formu, tak si i s tímhle poradí.

Je otázka, co s námi udělala dlouhá pauza. My jsme prakticky čtrnáct dní nehráli. Kohouti pro změnu hráli namáhavé čtvrtfinále. Zřejmě až nedělní zápas ukáže jaké budou vyhlídky na obou stranách.

V čem jsou nejslabší a naopak nejsilnější stránky České Třebové?
Nevím, jak to mají s tou marodkou. Chyběli jim dva nejlepší střelci, ti možná už chybět nebudou. Jsou to hráči, kteří nastříleli hodně gólů a bude tedy záležet, jestli se dají na semifinále dohromady. Nicméně znovu opakuji, že je to velmi zkušené mužstvo. U nás je to spíše naopak. Naší nezkušenost tak musíme nahradit bojovností a srdíčkem.

Když se podíváme zpětně na vzájemné zápasy s Kohouty v sezóně, tak to není moc optimistický pohled. Čtyřikrát jste prohráli, co v nich rozhodovalo?
V základní části jsme měli zápasy, kdy jsme od těchto zkušenějších týmů obdrželi dost branek. Pramenilo to víceméně z naších týmových chyb. Nebylo to o výkonu a individuálních chybách. Do play off jsme tyhle věci zlepšili. Doufám tedy, že tolik šancí soupeři již nenabídneme. Po čtvrtfinálové sérii jsme se dostali do dobré formy a doufám, že nám vydrží. Určitě jsme se od prvních zápasů zlepšili.

Zmínil jste, že Česká Třebová měla ve čtvrtfinále problémy s marodkou. Tuším, že chybělo až sedm hráčů. Jak jste na tom vy, půjde do semifinále tým v kompletní sestavě?
Letošní sezónu musíme v tomto směru chválit. Nějaké zranění jsme sice měli, ale nemáme takové problémy jako právě Třebová. Jednoho nebo dva hráče máme samozřejmě zraněné. Dva další chybí kvůli pracovním záležitostem, ale to je tak celou sezónu. Díky tomu, že můžeme využívat juniory, tak je tým početný.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv