Pavel Sedlák |

Ligoví mladší žáci sahali po úspěchu

Český svaz ledního hokeje rozhodl o předčasném ukončení všech amatérských a mládežnických soutěží. Je to smutné, ale vzhledem ke stávající pandemické situaci je třeba rozhodnutí respektovat.

Protože je soutěž ukončena, můžeme zhodnotit alespoň odehranou část soutěže a toto hodnocení je rozhodně příjemné. Ligoví mladší žáci, jejichž základ tvoří ročník 2008, sahali po historickém úspěchu. Po odehraných šesti kolech HC Chrudim patřilo v neúplné tabulce druhé místo.  Být takto vysoko se nikomu z předešlých ročníků nepodařilo. Je škoda, že nebyla soutěž dohrána. Snít o druhém místu na konci soutěže by bylo asi moc idealizované, ale kluci by určitě dno tabulky nehráli. Je třeba zmínit i individuální statistiky. Ze 163 hráčů soutěže máme v první patnáctce tři hráče (Vaško, Řehořek, Postupa). Ondřeji Vaškovi patří v celkových statistikách dokonce druhé místo. Jirka Řehořek vedl statistiku obránců. Pro úplnost je třeba dodat, že v tabulce jsme se vklínili mezi týmy zvučných jmen. První byl Mountfiled Hradec Králové, na záda nám dýchali Bílí Tygři z Liberce. Jelikož v dnešní době není dobrých zpráv nikdy dost, výše uvedené za zmínku určitě stojí. Jinak kluci nezahálí ani v této době. Trenéři posílají online tréninky a rovněž řada hráčů využívá venkovních ledových ploch. A tak se můžeme určitě těšit na sezonu příští.

Komentář Jiřího Kmoška, trenéra mladších žáků: Za mě, i další trenéry, jen pár slov a cílů co jsme si s hráči před sezónou dali. Cíl společný byl dán v kabině již v přípravě a to zůstat v první čtyřce v lize a snažit se dostat na bednu a výkony se vklínit mezi akademické týmy Liberce, Hradce, Pardubic a Mladé Boleslavi. Bohužel se již nedozvíme, zda by se to podařilo, ale vzhledem k projevu týmu a charakteru týmu věřím, že ano, a tím spíše mrzí, že to tak není, jelikož tým na to měl. Typologicky a dovednostně jsme se snažili hráče k sobě poskládat a vnuknout jim myšlenku celoplošné hry bez omezení systémem a tudíž je nechat hrát spontánně a v pohybu v různých rotacích ve hře a učit je zastupitelnosti na různých postech. Všichni víme, že jsou ročníky silnější a slabší a že je to vždy o hráčích, jestli chtějí pracovat, trénovat a rozvíjet se více, tudíž to není otázka jen letošní sezóny ale i předešlých sezón a trenérů a přístupu rodičů a tím pak i výkonnosti hráčů. Jelikož hráči ročníku 2008 přechází do starších žáků, kde zajisté budou mít v tomto složení příští sezónu velice kvalitní, čemuž věřím. Hráčům chci poděkovat a popřát jim, ať se v hokejovém světě prosadí a zviditelní klub HC Chrudim.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv