Tomáš Langr | | A-tým

Rozhovory před finálovou sérií

Místostarosta Chrudimě Petr Lichtenberg, obránce Miloš Kalous a útočník Marek Kišš odpovídali na otázky po vítězném semifinále s Chocní.

Rozhovor s místostarostou Petrem Lichtenbergem

1) Na rozhodující zápas se přijel podívat i místostarosta města Chrudim Petr Lichtenberg, který na konci utkání předal ceny pro nejlepší hráče série obou týmů. Jak se Vám utkání líbilo?

Po první třetině jsem měl o výsledek  trošku obavu, velmi důležité pro vývoj utkání bylo naše rychlé vyrovnání. Kluci až na pár chybiček hráli velmi dobře a zodpovědně odzadu, což svým vynikajícím výkonem  podpořil i famózní gólman Cvrček. Čišela z něho jistota. A když svoji střeleckou formu v sérii našel v pravý čas Mára Kišš, tak bylo zaděláno na skvělý postup do finále. Ale především to byl kolektivní, zodpovědný a disciplinovaný výkon všech. Osobně jsem si myslel, že se to bude více řezat, hlavně ve třetí třetině tohoto vypjatého zápasu, ale tento můj odhad se nepotvrdil - obě mužstva si uvědomovala, že jde o vše a nechtěla se nechat vylučovat a následně hrát v oslabení.

2) První třetinu jste si užíval utkání přímo v kotli fanklubu. Jaké to bylo?

V kotli našeho fanklubu jsem se cítil skvěle, fanoušci neúnavně bubnovali a povzbuzovali po celý zápas a našim klukům vytvořili téměř domácí prostředí. Povzbuzoval jsem s nimi.

3) Zápas měl všechno, co by takové utkání mělo mít. Samozřejmě sladká tečka ve formě postupu je super. Co finále? Pojedete se také podívat?

Ano, zápas to byl skvělý, bylo mi potěšením a cti předat nejlepším hokejistům z obou týmů ceny za Město Chrudim. Také bych rád vyzvedl choceňské diváky - cítil jsem se tam dobře. Na finále bych jel rád, nicméně po komplikovaném vytržení zubu s pěti stehy a antibiotiky to vypadá spíše na všechny další zápasy. A věřím, že se to už konečně povede. Na sedmý pokus? Počítám dobře? Pokud tedy nepojedu, určitě budu klukům na dálku držet pěsti. (Protože pěsti = štěstí, palce - kopance - alespoň tak mne to učili děti.


Rozhovor s Milošem Kalousem

1) Gratulace k postupu. Všechny utkání vypjaté až do posledních minut. Jak to prožíváš, jsi nervózní nebo Ti taková atmosféra vyhovuje? 

Celé play-off si užívám. Na všech zápasech byla skvělá atmosféra a super fanoušci. Zápasy, které se rozhodovaly v nájezdech, byly opravdu o nervy. Jsem rád, že jsme to dotáhli do úspěšného konce.  

2) Ozdobou všech zápasů byly brankáři, asi nejlepší v celé soutěži. Není to v určitých fázích zápasu až frustrující, že nejde prostřelit?

Oba brankáři podali super výkony ve všech zápasech.  Měli jsme hodně šanci, ale brankář Chocně chytal opravdu výborně,  stejně tak musím pochválit i našeho Dominika.

3) Poslední dva zápasy jste hráli na tři obrany a v posledním zápase ty a Machy (Milan Machač) i chvíli na dvě. Zbyly síly na finále?

Myslím, že hrát na tři obrany je pro nás daleko lepší,  jsme víc v tempu a častěji na ledě.  Na dvě obrany jsme hráli jen asi 10 minut,  bylo to náročné, ale dalo se to zvládnout.  Sil na finále máme dost, celou sezonu jsme dřeli, abychom to dotáhli do úspěšného konce. Do posledních zápasů dáme vše. 

4) Pro hráče musí být super hrát před takovou diváckou kulisou. Co bys vzkázal fanouškům?

Vždycky se hraje líp, když je plný stadion. Naši fanoušci jsou super, nebál bych se říct, že jsou ti nejlepší v kraji. Doufám, že nás přijdou opět podpořit v hojném počtu.  

5) Jak vidíš finálovou sérii proti Moravské Třebové?

Moravská Třebová má velice kvalitní tým, který disponuje velkou silou v útoku.  Když budeme hrát to, co umíme,  tak máme šanci vyhrát titul, ale musíme pořádně zabrat a porvat se o vysněný pohár. 


Rozhovor s Markem Kiššem

1) Vítězný gól série. Určitě obrovská radost. Zkušeně sis nechal branku na nejdůležitější chvíli. Je to střelecké znovu probuzení?

Zaplať pánbůh, že mi to tam spadlo a mohl jsem přispět k postupu do finále. Góly se ode mě čekají a je jen dobře, že přišli v pravou chvíli. Jestli jsem se probudil střelecky, to se uvidí ve finále.

2) Velice těžká série, tři utkání na nájezdy, to se jen tak nevidí. Jak to bylo fyzicky, ale i psychicky náročný pro Tebe?

Na sezónu jsme perfektně připraveni po fyzické stránce díky kondičnímu trenérovi Martinovi, takže jsem se cítil dobře. A psychicky? K tomu bych se raději nevyjadřoval.
 
3)      Vynikající brankáři na obou stranách, asi nejlepší v soutěži. Jak bylo těžké, najít recept na Láďu Koutského?

Souhlasím s tebou oba brankáři byli ozdobou série. Pochytali nemožné. Řekli jsme si, že se musíme tlačit více do brány a to nám nakonec pomohlo k postupu.

4)      Atmosféra na všech zápasech byla jedinečná, díku oběma táborům. Je něco, co bys vzkázal fanouškům? 

Atmosféra byla super a chtěl bych naším, ale i choceňským fandům za to poděkovat. A zároveň je pozvat na finále. Přijďte v co největším počtu. Budeme vás potřebovat.

5)      Co si myslíš, že nás čeká ve finále?

Ve finále nás čeká velmi ofenzivní tým, s nejlepším útokem v soutěži. Když je dokážeme eliminovat a budeme hrát jako doposud, můžeme uspět.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv