Tomáš Langr | | A-tým

Ohlasy z kabiny před startem semifinále

Jiří Polák, trenér

Postup 3:0 na zápasy vypadá jednoznačně. Cesta ale tak jednoduchá nebyla.
Rozhodně ne. V prvním utkání jsme sice soupeře předčili ve všech aspektech a zcela zaslouženě přesvědčivě zvítězili, ale další dvě utkání už byla vyrovnaná. Soupeř se zlepšil, snažil se o důslednou obranu středního a obranného pásma a o rychlé protiútoky. Ve druhém zápase jsme ještě měli více ze hry, ale nedařila se nám koncovka a tak jsme přišli o vedení 1:0 těsně před koncem. Rozhodla naše branka v přesilové hře. Ve třetím utkání byly pasáže hry, kdy byl soupeř lepší a rozhodly dvě velmi přesné střely našich obránců.

První zápas vyšel fantasticky. Vítězství 7:0. Po takovém zápase může přijít uspokojení. Musel jsi v kabině krotit euforii?
Na úterním tréninku jsme si k tomu něco řekli, ale myslím, že kluci věděli, o co hrají a přistoupili k obou utkáním velmi zodpovědně.

Druhý zápas rozhodl Milan Machač necelých pět minut před koncem. V čem se soupeř zlepšil?
Jak už jsem částečně řekl v první odpovědi. Soupeř daleko lépe zvládal obranu jak středního tak obranného pásma a my jsme nedokázali být tak produktivní jako v prvním utkání.
 
Třetí zápas byl jak na houpačce. Po rychlých dvou brankách přišlo trochu uspokojení. Měli jste hodně vyloučených oproti venkovnímu utkání. Jak jsi to viděl z lavičky ty?
Začali jsme velmi dobře a vedli 2:0, pak ale přišlo několik oslabení  a dobře bruslící soupeř vyrovnal hru i skóre. V závěru jsme odskočili na rozdíl dvou gólu a vše vypadalo dobře, ale nevyhnuli jsme se chybě v obranném pásmu a soupeř vycítil šanci, naštěstí jsme závěrečný tlak ustáli.

V semifinále se střetneme s Chocní, která si poradila 3:0 na zápasy se Světlou. Letos disponují velmi silným týmem, kvalitní  brankářskou dvojicí a velkou silou v útoku v čele s  nestárnoucím střelcem Pavlem Prachařem. Jakou čekáš sérii?
Vzhledem k tomu, že se utká třetí a čtvrtý tým ze základní části půjde jistě o velmi vyrovnanou sérii. Což už naznačily tři předchozí měření sil.

Jan Polák, útočník
 
Postup 3:0 na zápasy vypadá jednoznačně. Cesta ale tak jednoduchá nebyla.
Samozřejmě jsme rádi, že nám to vyšlo nejlépe, jak mohlo. Celá série byla náročná, sice jsme vyhráli 3:0, ale zápasy to byly vyrovnané. 

V sérii se Ti bodově dařilo. Tři branky a dvě asistence za tři zápasy, to je skvělý vstup. Dá se mluvit o dobře načasované formě?
Já si myslím, že celý tým načasoval formu nejlépe, jak mohl a to, že to tam napadalo zrovna mně, není důležité. Bude potřeba, aby nám vydržela produktivita i v dalších zápasech.

Jaké okamžiky byly v této sérii nejtěžší?
Mezi nejtěžší momenty bych určitě zařadil závěry posledních dvou utkání. Skóre bylo těsné, soupeř nás tlačil a my museli hájit jednobrankový rozdíl. Naštěstí jsme to vždy zvládli perfektně!

Zápas v Hlinsku jste vyhráli především disciplínou, což se nedalo říci o třetím utkání. To by se mohlo s Chocní vymstít. 
Přesně tak, v play-off je to především o disciplíně a pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme být disciplinovaní.

Jak jsme již zmínili, v semifinále se střetneme s Chocní, která si poradila 3:0 na zápasy se Světlou. Letos disponují velmi silným týmem, kvalitní  brankářskou dvojicí a velkou silou v útoku v čele s  nestárnoucím střelcem Pavlem Prachařem. Jakou čekáš sérii?
S Chocní to bude těžká série. Mají skvělý tým s výbornými brankáři, ale to my taky. Rozhodně si myslím, že bude na co koukat.



Ondřej Karásek, útočník

Postup 3:0 na zápasy vypadá jednoznačně. Jak vidíš postup ty?
Jednoznačně vypadalo možná první utkání, ale o druhém a třetím se to určitě říci nedalo. Tam to byly vyrovnané souboje a bojovalo se doslova do poslední vteřiny, což bylo moje očekávání v celé sérii. Naštěstí jsme to zvládli a mohli jsme se začít připravovat na semifinále. 
 
Bodovou formu sis přinesl ze základní části. Dvě branky a dvě asistence. Jak se po této stránce cítíš?
2+2, to bylo všechno v prvním čtvrtfinálovém utkání, pak už nic, takže vždy to může být lepší. Samozřejmě doufám, že budu co nejvíce bodově přispívat i v těch dalších utkáních.

Tvoje rychlost platí na většinu soupeřů. Myslíš, že semifinálový soupeř si na tebe připraví nějakou osobní obranu?
Doufejme že, ne. Snad si nebudou číst tento článek (smích).

Zápas v Hlinsku jste vyhráli především disciplínou, což se nedalo říci o třetím utkání. To by se mohlo s Chocní vymstít. Jejich přesilovky jsou skvělé.
Říkáme si to před každým utkáním, že se musíme vyvarovat vyloučení, je to naše Achillova pata a  několikrát jsme na to doplatili. Ale to si musíme každý jednotlivě uvědomit v hlavě, protože pokaždé se oslabí celý tým. Určitě si na to musíme dát pozor a snažit se hrát bez trestných minut. 

Jak jsme již zmínili, v semifinále se střetneme s Chocní, která si poradila 3:0 na zápasy se Světlou. Letos disponují velmi silným týmem, kvalitní  brankářskou dvojicí a velkou silou v útoku v čele s nestárnoucím střelcem Pavlem Prachařem. Jakou čekáš sérii?
Rozhodně nemůžeme čekat jednoduchou sérii. Letos je ale soutěž hodně vyrovnaná a s žádným týmem by to nebylo snadné. Jde se hrát o finále a bude to hodně těžký souboj. Věřím ale, že sérii zvládneme a budeme se moct porvat o zlato.


Ugo Dobiáš, útočník

Postup 3:0 na zápasy vypadá jednoznačně. Jak to vidíš ty?.
Výsledek na papíře sice vypadá jednoznačně, ale určitě tomu tak nebylo. Soupeř kromě prvního zápasu nepředvedl vůbec špatný výkon. O výsledky zbylých dvou zápasu se vždy hrálo až do posledních minut.

Jsou pro Tebe zápasy proti Hlinsku jiné, vzhledem k tomu, že v Hlinsku bydlíš nebo je bereš jako každého jiného soupeře?
Hlinsko beru jako každého jiného soupeře, nejedna se pro mě již o nic speciálního. 

Jaké okamžiky byly v této sérii nejtěžší?
Nejtěžší okamžik celé série bylo druhé utkání v Hlinsku, které se nám podařilo získat v náš prospěch až před koncem třetí třetiny. Poslední domácí zápas se nám poté podařilo úspěšně dovést do vítězného konce a zaslouženě jsme postoupili.

Co říkáš na výjimečný výkon Chotěboře?
Chotěboř se vždy dokáže na závěrečnou část sezony velmi dobře připravit. Minulou sezonu také dokázala přejít přes čtvrtfinále a poté v semifinále proti nám předvedla velmi dobrý a bojovný výkon. Vyřazení České Třebové je sice nečekané, ale zase tak velké překvapení to pro mě nebylo.

V semifinále se střetneme s Chocní, která si poradila 3:0 na zápasy se Světlou. Letos disponují velmi silným týmem, kvalitní  brankářskou dvojicí a velkou silou v útoku v čele s nestárnoucím střelcem Pavlem Prachařem. Jakou čekáš sérii?
Choceň letos hraje velmi dobrý a útočný hokej. Určitě se bude jednat o velmi těžkou a vyrovnanou sérii. V této části soutěže budou o výsledcích rozhodovat maličkosti, ale věřím, že se nám přes Choceň podaří postoupit až do finále.




PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv