Redakce |

Tým, kterému před sezónou moc lidí nevěřilo, má již nyní jistý postup

Chrudimský A-tým před začátkem letošní sezóny 2022/2023 opustila řada odchovanců HC Chrudim, kteří se většinou rozhodli pokračovat v konkurenčních klubech v rámci Pardubického kraje. Velkou mezeru po těchto hráčích museli zaplnit chrudimští junioři, hokejisté kteří v minulé sezóně působili v okresních soutěžích a jedna mega posila v podobě zkušeného Tomáše Linharta. Nebylo tedy divu, že chrudimský tým nepasoval nikdo do role favorita s přihlédnutím na to, jak ostatní týmy v okolí před sezónou posilovaly. 

O tom, že Chrudim nehodlá hrát v soutěži vedlejší roli přesvědčili svěřenci trenéra Čáslavi již během prvních třech utkání, když všechna vyhrála. Poté sice přišel zkrat v utkání s Českou Třebovou, ale všechna ostatní utkání již Chrudim zvládla odehrát vyrovnaně s každým soupeřem. A co víc, dařilo se silné týmy i porážet! A tak když chrudimští hokejisté zůstávali v průběhu celé základní části na postupových příčkách, bylo jasné že se s nimi musí počítat. Důkazem toho je i jediná porážka hokejistů z České Třebové v dosavadním průběhu sezóny, kterou týmu s kohoutem na dresu nadělila v domácím utkání právě Chrudim. Tým plný ofenzivních es navíc na chrudimském zimním stadionu nevstřelil ani jeden gól. Velmi cenných je také 6 bodů získaných v derby s Hlinskem. A tak když ve 13. kole doma Chrudim zdolala houževnatou Litomyšl 2:1, tak při pohledu na tabulku a propočítání všech možných scénářů, je už nyní jasné, že Chrudim postoupí do nadstavby lépe umístěných týmů bez ohledu na výsledek nedělního utkání v Lanškrouně!

 

Co to pro nás známená a s kým vlastně budeme hrát?

 

Díky postupu je už nyní jasné, že osmifinále play-off začneme na domácím zimním stadionu, což je pro Chrudim obrovská výhoda. I díky skvělým fanouškům, jsme totiž v každém ze sedmi utkání základní části na chrudimském zimním stadionu dokázali bodovat. V nadstavbové skupině se nyní střetneme, stejně jako před rokem, s dalšími sedmi týmy. Tři naši soupeři budou z Pardubického kraje, konkrétně suverénní Kohouti z České Třebové a Slovan Moravská Třebová, poslední postupující bude znám až po nedělním posledním kole. Z Královehradecké skupiny mají postup v kapse zatím HC Spartak Nové Město nad Metují, Stadion Nový Bydžov, a ještě minulý rok druholigový tým z Nové Paky. Blízko postupu jsou také hokejisté Jaroměře. Nadstavba lépe umístěných týmů přinese pro Chrudim kvalitnější utkání během kterých bude ještě těžší zvítězit než v základní části, protože se setkáme s týmy, které mají ve svých řadách hokejisty se zkušenostmi z vyšších soutěží. Zároveň to bude kvalitní příprava na následné play-off, které se bude hrát v osmifinále a semifinále na dvě vítězná utkání. Nebude tedy prostor na chyby. Přesný rozpis utkání bude znám až po nedělním závěrečném kole základní části. Už teď je ale jasné, že hracími dny zůstanou středa a neděle. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv