Redakce |

Mistr extraligy, staronové tváře a především mládí vpřed

V Chrudimi začal vznikat nový tým, kde vedle zkušených hráčů se objeví řada mladých chrudimských hokejistů, kteří budou sbírat potřebné zkušenosti. Kromě posunu několika juniorů do A-týmu hlásíme návraty kluků, kteří zde působili a v minulosti dres s chrudimskou orlicí na hrudi nosili ať už v mládežnických kategoriích, nebo Krajské lize. Kromě toho se budou moc příznivci HC Chrudim v příští sezóně těšit na jednu významnou posilu v podobě Tomáše Linharta.

Tomáš Linhart (obránce, 38 let)

 

Hokejistů s tak úspěšnou a bohatou hokejovou kariérou ve Východočeské lize moc nenajdete a nás těší, že se Tomáš Linhart po konci své profesionální kariéry rozhodl pokračovat zrovna u nás. Odchovanec Dynama Pardubice reprezentoval Českou republiku na několika mládežnických akcích včetně MSJ 2004, kterého se tehdy účastnil například Alexander Ovechkin nebo Sidney Crosby. Rok působil Tomáš Linhart také v juniorské kanadské soutěži OHL. Poté stihl urostlý obránce odehrát celkem 16 sezón v Extralize, kde hrál v dresu Třince, Zlína, Hradce Králové a Pardubic, s kterými vyhrál v sezóně 2004/2005 titul. Poslední dvě sezóny strávil Tomáš Linhart v Chance lize v klubu HC Stadion Vrchlabí. Minulou sezónu byl dokonce kapitánem týmu. Nyní se chce Tomáš Linhart věnovat rodině a podnikání, a tak kývl na nabídku HC Chrudim.

 

 

Jan Turčáni (36 let, útočník)

 

Odchovanec chrudimského hokeje již v dresu HC Chrudim několik sezón působil. Urostlý útočníky by týmu měl pomoci především svým důrazem a silou v zakončení. Ze strany vedení klubu zní: ,,Honza je bojovník a dříč, jeho velký přínos bude také v kabině. Věříme, že pomůže se správnou motivací a udrží v kabině pohodovou atmosféru.“ Ačkoliv během posledních sezóny působil Jan Turčáni v okresní soutěži o patro níž, tak během letní přípravy na sobě hodně pracoval a teď je připravený týmu pomoci, jak jen to půjde. Navíc nesmíme zapomínat, že je oblíbencem fanoušků především při pozápasových děkovačkách. 

 

 

Filip Roubal (útočník, 24 let)

 

Jedna velká neznámá je útočník Filip Roubal. Útočník, který začínal s hokejem v klubu HCM Warrior Brno, odehrál celou svou kariéru v nejvyšších dorosteneckých a juniorských soutěžích ať už v dresu svého týmu z Brna, nebo za Pardubice. Vyzkoušel si také rakouskou juniorskou soutěž v dresu Znojma nebo Evropskou univerzitní ligu za Cavaliers Brno. Poslední sezóny strávil v týmech na jihu Moravy, konkrétně TJ Sokol Březina a HC Zastávka. Nyní se s přítelkyní přestěhoval poblíž Chrudimi a chce se svou hokejovou kariérou pokračovat v našem klubu. 

 

 

Jakub Cimburek (útočník, 21 let)

 

Odchovance partnerského týmu HC Skuteč již v Chrudimi působil několik sezón v nejstarších mládežnických soutěžích. V premiérové juniorské Ligové sezóně odehrál za naše juniory 35 utkání se ziskem 13 bodů. Šikovného a velmi kreativního útočníka lákal návrat do Chrudimi především díky skvělé partě v kabině. ,,Tento rok se v týmu sejde řada kluků, s kterými jsem odehrál svou poslední juniorskou sezónu. Nejdu tedy do neznámého prostředí, protože hodně kluků už znám a těším se nejen na kvalitní utkání na ledě, ale také dobrou partu v kabině, která tady určitě je,“ okomentoval svoje první dojmy Jakub Cimburek, jenž minulou sezónu hájil barvy svého mateřského klubu HC Skuteč.

 

 

Lukáš Novotný (brankář, 21 let)

 

Brankář Lukáš Novotný začínal s hokejem až v patnácti letech. Je až skoro neuvěřitelné, že pílí a tréninkem se teď dokáže vyrovnat brankářům, kteří jsou na bruslích již od dětského věku. Nová akvizice do chrudimského brankoviště již od dětství chytá hokejbal, a to na vysoké úrovni. V roce 2018 se Novotný představil na Mistrovství světa hráčů do 18 let v hokejbale. Česku zde pomohl k zisku stříbrných medailí, a navíc získal ocenění za nejlepšího brankáře turnaje. Svou krátkou hokejovou mládežnickou kariéru spojil především s HC Chrudim, když v juniorských soutěžích tvořil brankářské duo s Filipem Matouškem a o rok později se k nim přidal i Dominik Dosoudil. Všichni tři se teď potkají opět v kabině A-týmu. V minulé sezóně Lukáš Novotný hájil branku týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci a během několika utkání také HC Spartak Choceň. 

 

 

Lukáš Hebek (útočník, 20 let)

 

Lukáš Hebek byl platným členem chrudimské juniorky každou z posledních tří sezón. Minulý ročník zvládl kromě Ligy juniorů nastupovat také za univerzitní tým Riders Pardubice, kde s průměrem bod na zápas skončil v kanadském bodování na 2. místě v rámci svého týmu. Před startem přípravy na ledě chrudimského A-týmu trénoval s prvoligovým týmem HC Dynamo Pardubice B, za které odehrál i dvě přípravná utkání ,ve kterých si připsal bod za asistenci. 

 

 

Milan Hykl (útočník, 20 let)

 

Chrudimský odchovance strávil celou svou kariéru v dresu HC Chrudim a vždy patřil ve své kategorii k nejlepším. Svůj první start za chrudimský A-tým přidal sice již v sezóně 2018/2019, ale až od letošní sezóny ho uvidíme napevno v A-týmu. Milanovou nejsilnější stránkou je především střílení gólů, což prokázal v minulé sezóně, kdy naskočil do šesti utkání play-off a skóroval hned pětkrát. Jestli to bude Milanovi Hyklovi pálit stejně i v této sezóně, ukáže čas.

 

 

Vojtěch Felcman (útočník, 20 let)

 

Další hráč ročníku 2002, který prošel kompletně chrudimskou mládeží. Mladý útočník v minulé sezóně působil rovněž v Lize juniorů, kde zasáhl do 34 utkání se ziskem 14 kanadských bodů. 

 

 

Jakub Votava (útočník, 20 let)

 

A s hráči narozenými v roce 2002 pokračujeme. Z chrudimské juniorky přichází Jakub Votava, který v minulé sezóně za A-tým již nastoupil, a to celkem ke třem utkáním. V základní části dokonce zaznamenal svůj první kanadský bod za gól v domácím utkání proti Litomyšli. 

 

 

Dennis Hrdlička (obránce, 20 let)

 

Silný obránce Dennis Hrdlička má pověst tvrďáka. Za své tříleté působení v Lize juniorů se stal v sezóně 2019/2020 nejtrestanějším hráčem celé soutěže, přitom nastupoval v této kategorii jako prvoročák. V obranných řadách týmu by měl tedy tvrdit muziku.


Další hráči jsou v jednání.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv