Zdenda Formánek |

Liga juniorů přinese v sezóně 2022/23 značné zkvalitnění

Druhá nejvyšší soutěž juniorů se bude v Chrudimi hrát již čtvrtou sezónu v řadě. Oproti minulému ročník kvalita Ligy ještě vzroste, jelikož se v ní objeví hned pět klubů, jenž se účastnily v minulých sezónách extraligy juniorů. V hokejovém zápolení o cenné body do tabulky tak chrudimští junioři vyzvou například Slavii Prahu, Rytíře Kladno, Motor České Budějovice nebo tým špičkové rakouské akademie EC Red Bull Salcburg. 

Na juniory čeká v základní části 42 kol, ve kterých, kvůli lichému počtu účastníků v jednotlivých skupinách, odehrají 38 utkání. V jednotlivých skupinách se bude hrát 4x každý s každým a 2x se soupeři z vedlejší skupiny. Chrudimští junioři hned na úvod soutěže vyzvou na domácím ledě v pátek 16. 9. VHK Robe Vsetín. O dva dny později, tj. v neděli 18. 9. se Chrudim v rámci venkovního utkání postaví Rytířům Kladno. Soutěž bude náročná především kvůli dlouhému cestování, nesmíme však zapomínat také na silné soupeře. Věříme, že těžká utkání přinesou našim juniorům řadu cenných zkušeností, což hráčům usnadní přechod mezi juniorskou a mužskou kategorií. 

 

A jaký bude tedy systém soutěže?

 

Do play-off postoupí z každé skupiny týmy na 1. – 4. místech. V rámci play-off se odehraje čtvrtfinále, semifinále a finále. Všechny série se budou hrát na 3 vítězná utkání systémem D-D-V-V-D. Play-off dvojice pro čtvrtfinále vzniknout křížem mezi skupinami. Vítěz základní částí skupiny západ bude hrát proti čtvrtému týmu skupiny východ atd. Vítěz finálové série play-off si zajistí přímý postup do Extraligy juniorů. Ani pro týmy na konečných 7. místech obou skupin sezona nekončí. Tato dvojice se utká v play-down o udržení příslušnosti v Lize juniorů pro ročník 2023/2024. Série play-down se bude hrát na 3 vítězná utkání systémem D-D-V-V-D. Poražený tým padá do Regionální ligy juniorů. EC Red Bull Salzburg bude hrát pouze základní část Ligy juniorů. Pokud by se Salzburg dostal na pozici zaručující play-off, bude nahrazen dalším týmem z konečného pořadí základní části skupiny západ. V případě, že by Salzburg skončil na 7. místě po základní části, bude hrát play-down. Pokud by v sérii na 3 vítězná utkání neuspěl, bude nahrazen pro další sezony vítězem Regionální ligy juniorů.


Rozpis utkání naleznete zde.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv