Tomáš Langr | | A-tým

Kapitán A-týmu Václav Novák v rozhovoru hodnotí uplynulou sezónu

Bezprostředně po odehrání mistrovské sezóny 2021/2022 nám zhodnotil chrudimský kapitán Václav Novák nejen průběh play-off, ale také celé sezóny. Chrudim v nově vzniklé Východočeské lize obsadila konečné 4. místo, po tom co v semifinále těsně padla proti Chocni a v souboji o 3. místo nestačila na nejlepší celek z Královehradeckého kraje HC Stadion Nový Bydžov.

  1. Nejdříve kousek od finále, nakonec 4. místo. Jak velké je to zklamání?

Nepostup do finále je samozřejmě zklamání velké, nebyli jsme od postupu daleko. Mezi třetím nebo čtvrtým místem už velký rozdíl nevidím, to už jsou zápasy spíše pro fanoušky. Zklamáním je, že jsme druhý zápas prohráli kvůli mé chybě.

 

  1. Zápas o 3. místo je vždy o tom, jak v sobě vyřazený tým ze semifinále najde vnitřní sílu se motivovat. Myslíš, že to byl rozdíl mezi vámi a soupeřem?

Nemyslím, podle mého byl rozdíl hlavně v efektivitě. Oba zápasy byly vyrovnané a v celkem slušném tempu. Vzhledem k počtu šancí, které si oba týmy v obou zápasech vytvořily, se museli fanoušci bavit. Nový Bydžov má na krajskou ligu nadstandardní tým, proto jsem rád, že jsme s nimi na konec sezony odehráli vyrovnané a myslím, že i pěkné zápasy.

 

  1. Jsi nakonec dle průběhu sezóny s výsledkem spokojený?

Osobně jsem velmi spokojený. Nikdo nevěděl, jak to po posledních dvou sezónách bude, jestli se vůbec odehraje kompletní sezóna. Jestli se do toho po téměř roce bez hokeje dokážeme zase nakopat a vrátit morálku tam, kde byla před Covidem. Ze začátku bylo znát, že je to o něco složitější a některé věci si musely trochu sednout. Každý trochu, chtě nechtě, zpohodlněl, nakonec se však ukázalo, že nám hokej chyběl a v playoffs jsme se dokázali vybičovat k perfektním výkonům a já jsem na kluky pyšný za to, jak jsme k zápasům přistoupili a bili se o to, abychom to dotáhli co nejdál. Když se podíváme na soupisky týmů, proti kterým jsme nastupovali, tak myslím, že první čtyřka je vyloženě nadstandardní umístění a nechybělo moc, aby to bylo ještě o něco výš.

 

  1. Sloučení krajů přineslo velké zkvalitnění soutěže. Jak to hodnotíš ty?

Jsem za to moc rád. Nějakou dobu jsme po tomto sloučení volali a dle mého se ukázalo, že se jednalo o správný krok, protože došlo nejen k zkvalitnění, ale i k zatraktivnění celé soutěže nejen pro fanoušky, ale i hráče. Měli jsme možnost konfrontace s týmy, které tolik neznáme a okusit trochu jiný hokej. Když to porovnám, tak týmy z Hradeckého kraje jsou na tom o trochu líp takticky a hraje se trochu víc do těla, v Pardubickém se zase o něco víc bruslí.

 

  1. Sezóna byla velice dlouhá. Celkem 39 utkání. Jak se těšíš na odpočinek po sezóně?

Těším se moc. Playoffs hraje spousta hráčů se zraněními, a tak když se vypadne, by člověk rád co nejdřív zregeneroval a dopřál tělu trochu klidu. V sezóně není na regeneraci téměř prostor, protože volný čas téměř neexistuje. Je mi ale jasné, že se mi týden po konci sezóny bude zase po hokeji stýskat.

 

  1. Myslím, že letos, hlavně ve vyřazovacích bojích jsme měli velkou podporu u fanoušků. Chceš jim něco vzkázat?

I na nich bylo znát, že trochu zpohodlněli a potřebovali trochu času (smích). Nakonec to však perfektně načasovali a ve vyřazovací fázi nás hnali za každým pukem, nejen u nás na stadionu, ale i při venkovních zápasech, za což jim patří obrovský dík! Je ohromný rozdíl hrát s nimi a bez nich a v kabině není nikdo, kdo by si jejich podpory nevážil.

 

  1. Chceš ještě něco říci závěrem?

Snad jen to, aby se lidi měli rádi a k životu přistupovali s humorem. S láskou a smíchem se nikdy nebudeme mít zle.

 

Děkuji za rozhovor

 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv