Zdenda Formánek | | Junioři

Junior Votava prožívá úspěšnou sezónu a s týmem bojuje o play-off

Když do Chrudimi přišel Jakub Votava v dorostenecké kategorii, tak rozhodně nepatřil mezi hlavní postavy týmu. Postupně se, ale vypracoval a v letošní sezóně sbírá jak osobní kanadské body, tak body s týmem do juniorské tabulky. Navíc se hned ve druhém startu za A-tým prosadil. Rozhovor s mladým útočníkem naleznete níže.

1)    Kubo, jak bys zhodnotil dosavadní výkony vašeho týmu v sezóně?

           - Tak celkově mi přijde, že se nám v této sezóně daří dost dobře. Sice jsme měli pár výpadků, ale myslím si, že máme velice kvalitní tým se spoustou šikovných hráčů a určitě chceme bojovat až do konce.


2)    V sezóně, kde padají 4 týmy z ligy juniorů je propad o soutěž níž velký strašák. Máte za cíl především udržet druhou nejvyšší juniorskou soutěž v Chrudimi do příští sezóny, nebo jsou vaše cíle ještě o něco vyšší?

- Cíle máme určitě vyšší než jen udržet ligu tady u nás v Chrudimi. S klukama jsme o tom v kabině mluvili a určitě uděláme všechno proto, aby jsme postoupili do play-off.


3)    U týmu působí jako trenér bývalý úspěšný hokejista Petr Čáslava, jaký je jako trenér, jak jste ho jako kluci v kabině přijali?

- Za mě je to skvělý trenér, jak na ledě tak mimo něj se spoustou zkušeností, které se nám snaží předat a v kabině je s nim vždycky sranda, takže si myslím, že do týmu zapadl skvěle.

 

4)    V rámci ligy se potkáváte s týmy z celé České republiky. Máte nějakého oblíbeného, a naopak neoblíbeného soupeře.

- Pro mě osobně asi nejvíce nepříjemným soupeřem je Kobra Praha, ale nemyslím si že by jsme měli nějakého oblíbeného nebo neoblíbeného soupeře, snažíme se hrát stejně dobře proti všem a vyhrávat co nejvíc to půjde.

 

5)    Teď zas otázky na tebe. Z hráče, který hrál jako „prvoročák“ předminulou sezónu vedlejší role v týmu teď týmu pomáháš na ledě k bodům ve všech herních situacích. V čem si udělal největší posun přes ty dva roky a v čem vidíš důvod tvého zlepšení?

 - Tak určitě teďka díky tomu, že hraju přesilovky i oslabení, tak mám větší sebevědomí na puku a myslím si, že jsem udělal i posun ve svém bruslení, že jsem o něco zrychlil a taky o trochu zlepšil střelbu.

6)    V sezóně jsi nakoukl do dvou utkání mezi muži. Jak se ti mezi muži hrálo? 

- Pro mě osobně to byla skvělá zkušenost. Chlapi tady mají skvělou partu a hrálo se mi mezi nimi dobře, takže jsem rád za tuhle příležitost.

 

7)    Za A-tým si dokonce hned během druhého utkání proti Litomyšli skóroval. Jak gól z tvého pohledu padl?

- Tak pro mě to byl velice jednoduchý gól, protože mi ho připravil do prázdné brány můj spoluhráč z juniorky Milan Hykl a jsem za něj samozřejmě rád že tam spadnul. 


8)    Patříš k dorazovému ročníku 2002, takže příští rok pro tebe cesta juniorským hokejem končí. Jaké máš hokejové plány do budoucna?

- Tak o tomhle jsem ještě zatím moc nepřemýšlel. Uvidíme kam mě moje cesta zavede, ale velice rád bych příští rok pokračoval tady v Chrudimi.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv