Tomáš Langr | | A-tým

Rozhovor s fanklubem HC Chrudim

.

1)     Je velká škoda, že složitá situace přerušila chrudimské tažení za mistrovským titulem.
 
Ano, je to obrovská škoda, naši kluci měli finálovou sérii skvěle rozehranou. Soupeř se ani v jednom zápase na nic nezmohl. Je hrozná škoda, že nemohl proběhnout i třetí a podle mě i poslední rozhodující zápas série, kde bychom soupeře opět přejeli rozdílem několika tříd a po zásluse si domů odnesli mistrovský titul. Budeme se všichni těšit na nadcházející sezónu a doufejme, že bude pro naše kluky stejně úspěšná jako ta letošní. HC CHRUDIM OLÉÉÉ!!!!

Jakub Drahoš – Kubele.
 
2)     I když krajský svaz rozhodl, že bude dělené první místo, nikdo nepochyboval, že Chrudim by třetí utkání zvládla a získala titul. Jak to vidíte vy, fanoušci?

Naši kluci nikdy nepodceňovali soupeře, nicméně dva odehrané finálové zápasy, kdy Slovan inkasoval celkem 17 gólů? Tím měl jednoznačně zvítězit tým HC CHRUDIM. Dělit "titul mistr" na dvě poloviny za tohoto stavu, je spíše k pousmání. Nelze opomenout vyjádření na stránkách soupeře: „ Ve druhém zápase jsme byli vyrovnaní, pouze jsme neproměnili šance. ". Nebo například: „ Nikde není psáno, že bychom to neotočili. ". Takové nabytí "půltitulu " je přece nemůže ani těšit! Hypoteticky se nebojím říci, kdyby se role otočily a naši kluci by s takovým gólovým rozdílem po dvou zápasech prohrávali, nejspíše by "půl titulu " nepřijali. Na rozhodnutí svazu, kdo bude VÍTĚZ této sezóny, jsme čekali s napětím dlouho. S rozhodnutím se neztotožnuji ,ale jak se říká " taak je to sport " a za rok se ukáže, kdo je tady MISTR !!

Gabriela Zrůstová - Gejbicr 28.
 
3)     Šlo to nejen klukům na ledě, ale i mezi vás chodilo čím dál více lidí, což vyvrcholilo v posledním utkání v Chocni, kde jste si podmanili celou arénu. V Moravské to už byla spanilá jízda.

 Klukům to na ledě opravdu šlo. Bylo znát, že v play-off se více a více sehrávali a s Chocní nám připravili opravdový test nervové odolnosti. Zápasy s Chocní si zasloužily býti zápasy finálovými, protože Moravská byla úplně bezzubá. Rozhodnutí svazu o tom, kdo je vítěz, nebudu komentovat, to je ostuda. Zákaz vstupu na náš zimáček při druhém utkání byl skvěle vykompenzován perfektní reakcí na nenadálou situaci a velké množství fanoušků rádo využilo přímého přenosu. Za to opravdu děkujeme. A že nás bylo víc a víc? Všechny výjezdy byly i díky autobusům od našeho Hácéčka perfektně obsazené a já pevně věřím, že v podobném složení nám budou všichni pomáhat i příští sezónu. Hlasivky budou připraveny!!!

Zdeněk Mencl – Menclik.


4)      Díky Vám jsou vítězné chvíle nezapomenutelné. Jasně si to kluci vyzkoušeli v posledním utkání sezóny, kde z bezpečnostních důvodů se muselo hrát bez fanoušků. Bylo to zvláštní a smutné. Jak jste prožívali utkání vy u facebookového přenosu?

Informace o tom, že utkání bude bez diváků, byla pro nás všechny velkou ranou. V prvním momentě, než přišla veškerá upřesnění zákazu, jsme měli pohotově fans plný zdravotníků, brusičů, vyhazovačů, náhradníků a všech těch, bez kterých to nejde, jen abychom se tam nějak dostali… Vždyť přece k hokeji fanoušci - potažmo bubny, trubky, vlajky a chorály patří, stejně jako třeba pivo. Dá se to bez něj, ale není to ono.  Když přišlo finální rozhodnutí – bez diváků - věřili jsme, že se klukům podaří zařídit alespoň ten „živák“.  Kluci nezklamali stejně tak jako v celé této sezóně a živý přenos se konal. Ještě jednou - díky za něj!  Já osobně jsem sledovala poslední utkání z Plzně. 

Lenka Ždímalová – Léňa.

5)     Pomůže tento úspěch pro příští sezónu rozšířit řady fanklubu?

Pevně v to doufám. V play-off se ukázalo, že v Chrudimi zájem o hokej je a když se daří, tak příjde na zimní stadion hodně diváků. Ale u nás ve fanklubu se na hokej chodí, i když se nedaří. Za každou cenu se kluky snažíme podpořit, když to nejvíc potřebují. Takže pokud chceš rozšířit naše řady, neváhej a přijď za náma do kotle. Sháníme posily na pozice bubeníků, pěvců, trubadúrů z řad mužů i žen. 

Adéla Brzková – Adél.
 
6)     Nejen v play off, ale po celou sezónu Chrudim předváděla skvělou hru. I přesto v průběhu sezóny není návštěvnost taková jako během play off. Co pro to udělat, aby se návštěvnost zlepšila?
 
Je to přesně, jak jste uvedl. V průběhu sezóny je diváků opravdu méně než ve vyřazovací části.  Jako fanoušek HC Chrudim si toho všímám nejen na zimním stadionu, ale stejně taky v chrudimské hale TJ Sokol. Tam se už přes více jak deset let hraje ten nejlepší český futsal s nejlepšími výsledky. V play-off je to naprosto stejné i tam. Myslím, že to nebude problém jen na hokeji nebo například na futsalu, ale na utkáních tak nějak ve všech různých sportech. Bude to nejspíš přirozeně dáno tím, že je to konec sezóny, vyřazovací část a každý zápas je neskutečně atraktrivní. Tím se to projevuje i na fandění návštěvníků právě našeho hokeje. Přes rok je slyšet převážně fanklub HC Chrudim a nečleni více či méně sedí a při vstřelení gólu jen lehounce zatleskají. Při play-off je nadšení daleko větší, emoce stoupají a utkání jsou uplně v jiném duchu. Jak docílit atmosféry play-off i během základní části? To je složitá otázka. Soutěže o hodnotné ceny při přestávkách?  Nějaký zábavný program? Myslím, že by to nalákalo pouze více lidí, ale fandit nijak extra nikdo kvůli tomu nebude. 

Martin Kudrna – MaTes.


7)     Co si myslíte, že by pro lepší návštěvnost mohlo udělat vedení klubu?

Dle mého názoru se vedení klubu tuze snaží. Skvělá správa webu, zajišťování informačních bannerů po městě, vzájemná komunikace s fanoušky a například i poskytnutí dresů pro Fanclub. Nemluvě o zařízení autobusových výjezdu na play-off. Za toto vše vám za celé naše sdružení velmi děkuji. Co lze udělat pro lepší návštěvnost, je velmi nelehká otázka. Osobně si myslím, že v minulosti dost pomáhal přestávkový program. Konkrétně házení puku na střed kluziště bylo velmi fajn. Spojila se soutěživost a legrace. Pevně věřím, že se základna fanoušků bude časem zvyšovat a tím pádem i návštěvnost. Pochopitelně by pomohl postup do vyšší soutěže. Druhá liga se tu již v minulosti hrála a stejně jako tehdá, i nyní by Chrudimi zkrátka slušela. Sám dobře vím, že to není jen tak. Muselo by se změnit spoustu věcí. I přes náročnost ohledně finanční stránky a pochopitelně hráčské základny, bychom si to ale ve velké většině přáli.  Ať už se tu ale bude hrát jakákoliv soutěž, Fan Club HC Chrudim o.s. bude vždy FANDIT A VĚŘIT. 

Michal Tichý – Šíš@

8)     Již třetí sezónu Chrudim patří do maximální špičky soutěže. Z posledních tří sezón dvakrát vyhrála základní část a teď i mistrovský titul. Co dál? Co by chtěli fanoušci?

Úspěchy posledních sezon jsou skvělé, všichni si to užíváme. Škoda, že druhé finále v řadě jsme si nemohli užít až do vítězného konce kvůli přerušení soutěže. Samozřejmě bychom si všichni přáli, abychom mohli v blízké budoucnosti chodit v Chrudimi třeba na druhou ligu. Část z nás si pamatuje sezony ve druhé či první lize a máme na toto období spoustu krásných vzpomínek. Pokud by se naskytla možnost, jak dostat chrudimský hokej o úroveň výš, určitě bychom to uvítali s radostí. Dodnes vzpomínáme na parádní výjezdy do Kolína, Nymburka nebo třeba Vrchlabí. Věřím, že by druhá liga opět přitáhla více diváků do hlediště. Mrzí mě, že návštěvnost v krajské lize se rapidně zvedá až se startem play-off. Pokud jde ale o náš fanklub, jsme především skvělá parta lidí, kteří mají rádi chrudimský hokej a baví nás podporovat hráče na jakékoliv úrovni a za jakýchkoliv okolností. Jak již jsem zmínil, někteří z nás pamatují i první ligu a následný konec. A přesto jsme stále tu, protože jsme Chrudimáci a jsme skvělá banda, která si během podpory na domácích i venkovních utkáních užije spoustu legrace. Nejde nám tedy primárně pouze o hokejové úspěchy. Vznikla tu komunita hokejových nadšenců a být její součástí prostě musí každého zúčastněného bavit. A až toto krušné období, které nás připravilo o hokej, skončí, budeme se všichni těšit opět na další sezonu! 

Lukáš Krayzel – Lukas.


9)     Je něco, co byste chtěli klukům a lidem kolem chrudimského hokeje vzkázat?

Chtěl bych klukům poděkovat a vzkázat všem lidem okolo našeho Chrudimského hokeje, aby se jim i v příštích sezónách dařilo tak dobře, jako se vedlo tuto a předchozí sezónu.

Matěj Bičík.

 
10)  Doufám, že jste všichni v pořádku a potkáme se na začátku další sezóny.

Z tribuny voláme, v nové sezóně se všichni ve zdraví potkáme. HC Chrudim OLEEE!

Tomáš Kašpárek – Kašpi.


PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv