Tomáš Langr | | A-tým

Ohlasy z kabiny před startem čtvrtfinálové série

Na otázky odpovídali hlavní trenér Jiří Polák, kapitán Václav Novák, obránce Milan Machač a útočník Jiří Plch.

Rozhovor s trenérem A-teamu Jiřím Polákem 

Na začátku bych Tě rád poprosil o krátké zhodnocení základní části.
Základní část letošní sezóny myslím můžeme hodnotit v celku kladně. Ve velice vyrovnané konkurenci jsme se udrželi v elitní čtyřce a to je dobrý vklad před nadcházejícím playoffs. Kladným faktorem jsou určitě velmi dobře zvládnutá domácí utkání, které jsme vyjma jednoho dokázali vyhrát a samozřejmě celkový poměr obdržených branek, kde jsme dokázali být nejlepším týmem. Naopak negativem jsou ztracené body z venkovních utkání a samozřejmě náš přetrvávající problém a to je produktivita. 

Team se pyšní nejlepší obranou a drží si tím standart z posledních tří sezón. Bude to výhody pro playoffs?
V playoffs se každý tým snaží soustředit na obrannou činnost. Z dlouhodobého pohledu jsme vzhledem ke statistikám nejlépe bránícím týmem a tak si samozřejmě přeji, aby nám to vydrželo a pomohlo k postupu a co nejlepšímu umístění. 

Ve střelených brankách se team ale pohybuje ve středu tabulky již druhou sezónu. Poslední zápas kluci vstřelili 10 branek. Myslíš, že se jedná o správně načasovanou formu?
Jak už jsem předeslal, s ne zcela dobrou produktivitou se potýkáme neustále. Myslím, že jsme tým, který si dokáže vytvořit dostatek šancí, ale v zakončení nám to vázne. Když se dívám do statistik, vidím, že každý tým z popředí tabulky má své elitní střelce, zatímco v našem případě jsou kanadské body rozloženy tak nějak rovnoměrně. Trošku nám zkrátka chybí jeden, nebo dva hráči, kteří by se dokázali v produktivitě více prosadit. V posledním utkání jsme dokázali desetkrát skórovat, odehráli jsme jej dobře a dokázali to i střelecky. Věřím, že nám to pomůže a že se nám střelecky bude dařit i nadále, což by se v dalších zápasech moc hodilo.

Co očekáváš od čtvrtfinálového soupeře HC Hlinsko?
Náš soupeř pro první kolo disponuje kvalitním kádrem, v jehož středu je hned několik hráčů s velkými zkušenostmi a s velmi dobrou koncovkou. Očekávám vyrovnanou sérii.

Na závěr nějaký vzkaz fanouškům chrudimského hokeje?
Velké poděkování všem fanouškům za jejich podporu, zůstaňte nám nakloněni a přijďte nás podpořit v co největším počtu v bojích playoffs, protože Vaše podpora a přízeň je pro celý tým tou nejlepší odměnou a je pro nás velmi důležitá.


Rozhovor s kapitánem Václavem Novákem

Nejdříve k poslednímu utkání proti HC Litomyšl. 10:1, povzbuzující výsledek před čtvrtfinále.
Povzbuzující výsledek to rozhodně je, ale především kvůli tomu, že jsme chtěli zakončit základní část, navíc před našimi fanoušky, vítězstvím. To, že se nám povedlo vstřelit tolik gólů, by naopak mohlo být před playoffs zrádné, takže do playoffs musíme jít se sebevědomím, ale s pokorou.

Mužstvo se pyšní již třetí sezónu nejlepší obranou, což je skvělé. Za to se střílením branek jsme někde uprostřed. Roztrhl se pytel s brankami v pravý čas?
Obranná hra je základ, pakliže nedostanete gól, nemůžete prohrát. Náš trenér to dobře ví, proto na tom neustále pracujeme a tohle je výsledek, navíc máme skvělý brankářský tandem, na který se můžeme spolehnout. Co se týče hry dopředu, tak tam už to tak slavné letos nebylo, ale myslím, že jsou to trochu spojené nádoby, kdybychom se hrnuli jenom dopředu, vzadu by to možná skřípalo o něco víc. Oproti jiným týmům nemáme žádnou výraznou individualitu, výhodou však můžou být čtyři vyrovnané útoky. Gólové hody však v playoffs neočekávám.

Před posledním kolem byly ve hře tři soupeři. Jak jste spokojený s HC Hlinskem?
Vyzní to trochu otřepaně, ale v playoffs se mažou všechny rozdíly, které navíc v této sezóně nejsou nikterak velké. Liga byla opravdu nadmíru vyrovnaná a soutěž to jenom šlechtí. S Hlinskem jsme v sezóně odehráli tři vyrovnané zápasy, mají tým plný zkušených borců, navíc se jedná o okresní derby, myslím, že nás čeká napínavá série.

Co bys vzkázal fanouškům?
Nejdříve bych chtěl poděkovat těm, kteří nás chodí pravidelně podporovat, pomáhá nám to. A doufám, že jich v playoffs bude ještě víc. Takže uvidíme se v neděli!


Rozhovor s nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem teamu Jiřím Plchem

Nejlepší střelec a vítěz kanadského bodování teamu po základní části, jsi důležitým článkem. Jak si svoji pozici užíváš?
Naší výhodou jsou již několikátou sezonu po sobě 4 vyrovnané pětky a kvalitní brankáři. Nejsme tým poskládaný ze silných individualit, netáhnou nás 3-4 hráči. Každý má nějakou svoji roli, kterou se snaží plnit na 100%. Výsledkem je tedy hlavně týmový výkon a nemyslím si, že by kdokoliv z nás měl svoji pozici nějak výrazně odlišnou od ostatních.

Mužstvo se pyšní již třetí sezónu nejlepší obranou, což je skvělé. Za to se střílením branek jsme někde uprostřed. Roztrhl se pytel s brankami v pravý čas?
Je pravda, že poslední zápas s Litomyšlí se nám střelecky dařilo. Můžeme to brát jako určité povzbuzení do playoffs, za to jsem opravdu rád. Na druhou stranu nečekám, že teď bychom začali vyhrávat zápasy takovým rozdílem. V playoffs je hokej jiný, rozhodují maličkosti a my se musíme soustředit především na to branky nedostávat.
 
Před posledním kolem byly ve hře tři soupeři. Jak jste spokojený s HC Hlinskem?
S blížícím se koncem základní části pro nás bylo hlavním cílem, umístit se do 4. místa, což se nám podařilo. Když se ale teď podívám na tabulku, tak musím říct, že s trochou štěstí to mohlo dopadnout lépe a ve hře by tak byl papírově slabší soupeř, než je Hlinsko. Hlinsko má kvalitní tým a čekají nás vyrovnané zápasy.  Všichni ale věříme, že čtvrtfinálovou sérii zvládneme. Určitou výhodou by pro nás mělo být, že případný 5. rozhodující zápas se odehraje v Chrudimi.

Co bys vzkázal fanouškům?
Všem fanouškům děkujeme za přízeň a pevně věřím, že nás v hojném počtu budou podporovat i nyní v těch nejdůležitějších zápasech sezony. Zároveň bych chtěl pozvat i ty, kterým se zatím přijít nepodařilo - teď je ta pravá chvíle to změnit! 

Rozhovor s nejproduktivnějším obráncem teamu Milanem Machačem


Nejdříve k poslednímu utkání proti HC Litomyšl. Výjimečný výkon, 4 branky a 3 asistence. Takový zápas se nehraje každý den. Jak to bylo povzbuzující do playoffs?
To se určitě nehraje. (Smích). Takový zápas jsem před playoffs potřeboval. Vyšlo mi vše, na co jsem šáhnul a hodně mi pomohli spoluhráči. Celkově jako tým jsme tento zápas potřebovali, bude totiž delší herní pauza, takže půjdeme do prvního zápasu vítězně naladěni.

Jako jeden z mladší generace teamu ses vypracoval na elitního obránce. Jak si to užíváš?
Užívám si to každý zápas. Trenér mi důvěřuje, dostávám hodně prostoru na ledě včetně přesilovek a oslabení. Každým zápasem se cítím lépe a lépe, teď je potřeba to potvrdit i v playoffs.

Před posledním kolem byly ve hře tři soupeři. Jak jste spokojený s HC Hlinskem?
Já jsem si Hlinsko osobně přál, myslím si, že mluvím i za kluky z kabiny. Je to velice dobrý soupeř, takže očekávám kvalitní čtvrtfinálovou bitvu se vším všudy. Samozřejmě si přejeme šťastný konec pro nás.

Co bys vzkázal fanouškům?
Fanouškům bych rád v první řadě poděkoval za základní část. Nicméně v neděli playoffs teprve začíná a na to všichni čekáme. Proto doufám, že přijdou v hojném počtu a budou nás nadále podporovat.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv