Jiří Krejčík | | Ročník 2005 | Ročník 2007

Ohlédnutí za sezonou žáků v Žákovské lize

Již druhým rokem mladší a starší žáci měří své síly ve své skupině Žákovské ligy proti nejlepším mužstvům stejně starých věkových kategorií v České republice.  

Již druhým rokem absolvují vysokou školu hokeje, kde sbírají herní zkušenosti a dovednosti, které budou moci uplatnit v dospělém hokeji. Všechny zápasy obou kategorií se hrají v rychlém tempu, kde je kladem především důraz na herní dovednosti jednotlivce. Je potěšující konstatování, že chrudimští žáci v mnoha zápasech v těchto herních činnostech obstáli a byli svým soupeřům rovnocennými protivníky, i když některé dosažené konečné výsledky zápasů vůbec  neodpovídají dění na ledové ploše.  Některé zápasy byly herně  i výsledkově lepší, některé horší, některé zápasy skončily i debaklem. To je ale v daných kategoriích celkem běžné. Celkový herní projev obou mužstev měl oproti minulému roku stoupající  úroveň. Je ale nutné si  uvědomit, že kluci nastupují  proti mužstvům, které jsou tvořena výběry nejlepších hráčů daného regionu a žákovská mužstva extraligových oddílů patří mezi nejlepší týmy v České republice (u mladších žáků Liberec a u starších žáků Mladá Boleslav). Ve starších žácích za soupeře často nastupovali hráči se zkušenostmi z dorostenecké extraligy. Těmto výběrovým mužstvům Chrudim momentálně konkurovat nemůže. Přesto účast obou mužstev v Žákovské lize má smysl a své opodstatnění. Výsledkem toho je jasné vítězství starších žáků v domácím mezinárodním turnaji City Cup 2019.

Tento článek má být zhodnocení skončené sezony, ale výsledky nebudu uvádět, protože jsou v těchto kategoriích nepodstatné. Důležité je, aby se kluci rozvíjeli po herní  a také lidské stránce. A i proto v nadcházející sezoně díky vedení HC Chrudim budou obě mužstva žáků pokračovat v Žákovské lize. Po krátkém odpočinku čeká opět tvrdá práce jak na ledě, tak i v suché přípravě. Samozřejmě vše v přijatelné míře, protože hokej má být pro děti hlavně zábava a vášeň. Ve skutečnosti je hokej krásná hra, ale zatraceně těžká dřina, která stojí mnoho úsilí a odříkání.            

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv