Pavel Sedlák | | Ročník 2008

Osmičky vybojovaly bronz na turnaji ve Světlé nad Sázavou

Na turnaji mladších žáků o Pohár Josefa Vašíčka ve Světlé nad Sázavou obsadily osmičky v konkurenci dalších šesti týmu třetí místo. 

V sobotu 8. 9. 2018 vyrazili mladší žáci ročníku 2008 doplněné o tři hráče 2007 na turnaj do Světlé nad Sázavou. Jednalo se o tradiční turnaj k uctění památky výborného hokejisty Josefa Vašíčka, který byl spjat se Světlou nad Sázavou. Turnaje se zúčastnily týmy: HC Světlá nad Sázavou, HC Ledeč nad Sázavou, BK Havlíčkův Brod, SKLH Žďár nad Sázavou, HK Ružinov (SVK), SHL select a HC Chrudim. Jednalo se o turnaj ročníků 2007 a 2008. Hrálo se dvakrát patnáct minut čistého času systémem každý s každým. V případě remízy rozhodovaly nájezdy třech hráčů. 
Chrudimákům se na turnaji dařilo. První den turnaje na úvod porazili Havlíčkův Brod 5:0. Následoval zápas se slovenským týmem HK Ružinov. Kluci ze Slovenska byli sympatičtí, ale váhově a výškově nás značně převyšovali. Pasy jsme předkládat nechtěli. Předváděli jsme pěkný hokej, ale na soupeře to nestačilo a vyhrál 0:4. Na závěr prvního hracího dne jsme porazili po pěkném výkonu  Ledeč nad Sázavou 5:3. V neděli jsme v prvním zápase dne přehráli v nájezdech Světlou nad Sázavou. Hra byla velice vyrovnaná. Brzy jsme vedli 2:0, soupeř ale vyrovnal a pak šel i do vedení. Nám se ale podařilo v předposlední minutě vyrovnat. Vyrovnávající branku vstřelil Jirka Řehořek. Až v druhé sérii nájezdů se nám podařilo urvat vítězství 4:3. Rozhodující nájezd proměnil Ondřej Vaško. V druhém nedělním zápase byl nad naše síly SHL select. Jednalo se o výběr hráčů z hokejové školy z Telče, který opravdu předváděl výborný hokej. Naše borce je třeba pochválit za skvělé bránění a brankáře Šímu Pavlíka za brilantní zákroky. Dostali jsme sice devět gólů, někteří z našich soupeřů ale odešli i s dvacítkou. Posledním naším soupeřem byl tým SKLH Žďár nad Sázavou. Hra byla vyrovnaná a o našem vítězství 6:2 jsme rozhodli až v druhé půlce zápasu. Na konečné umístění jsme museli čekat až do závěrečného zápasu turnaje, protože ve střední části tabulky nebylo stále nic rozhodnuto. V konečném hodnocení jsme obsadili krásné třetí místo. Zlato získal SHL select a stříbro slovenský tým z Ružinova. Našim klukům a Magdě patří velké díky za vzornou reprezentaci klubu a rodičům díky za podporu, protože turnaj byl nejen časově velice náročný.

Sestava: Pavlík - Vaško, Postupa, Řehořek, Sedlák, Chalupník, Kratochvíl, Dvořák Štěpán, Poláček, Popílek - Hron, Dvořák Josef, Řivnáč, Vašíčková, Kocourek

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv