Redakce | | A-tým

Ohlédnutí za uplynulou sezónou s brankářem Lukášem Novotným

Lukáš Novotný právě píše jeden z nejzajímavějších hokejových příběhů. V dětství se věnoval chytání hokejbalu, ve kterém do teď dominuje a to i na světové úrovni. Až na přelomu dorosteneckého a juniorského věku začal s ledním hokejem. Svou pílí a odhodláním zvládl v sezóně 2019/2020 chytat v dresu Chrudimi kvalitní REDSTONE Ligu juniorů. Nyní odchytal první kompletní sezónu za A-tým HC Chrudim. V základní části zvládl 12 utkání s úspěšností 89,91 % zásahů. V play-off pak svou úspěšnost zvedl na 92,37 %. Níže si můžete přečíst první z našich posezónních rozhovorů s dvaadvacetiletým brankářem HC Chrudim.

Lukáši, v play-off a vlastně i v celé sezóně jste ukázali, že se s HC Chrudim musí počítat. Nové Město nad Metují vás vyřadilo až v rozhodujícím pátém čtvrtfinálovém utkání. Co podle tebe týmu chybělo k postupu?


Podle mě nám chybělo k postupu trochu štěstí v koncovce. V prvních čtyřech utkáních si troufám říct, že jsme byli lepším týmem, ale získali jsme pouze dvě výhry a to páté utkání se nepovedlo podle našich představ. Je to velká škoda, ale zároveň zkušenost pro náš mladý tým.

 

Do play-off jsi nastupoval jako dvojka. Následně si dostal prostor a vychytal Chrudimi postup mezi 8 nejlepších týmů a skvěle si potrápil i ofenzivně laděný celek Nového Města nad Metují. Jak hodnotíš své působení v play-off?


Své působení v playoff hodnotím kladně. Jsem rád, že jsem dostal šanci a mohl ukázat, že zvládnu chytat takové zápasy, i když ten pátý zápas mě hodně mrzí, ale jsou to cenné zkušenosti.

 

Ve vyřazovacích bojích týmu na ledě pomohl i dosavadní trenér Petr Čáslava. Jak hodnotíš z pozice brankáře jeho výkon?


Myslím si, že bylo hodně znát, když byl Časy na ledě, přece jen zkušenosti, které má jsou neskutečné a společně s Tomášem Linhartem jsou to dva nejlepší obránci, které jsem před sebou kdy měl.

 

V letošní sezóně se v brance HC Chrudim ukázali hned tři brankáři. Kromě tebe i Filip Matoušek a Dominik Cvrček. Jak společně vycházíte?


S Fílou a Cvrgym jsme skvělí kamarádi a vycházíme spolu ve všech směrech, řešíme jak věci okolo hokeje, tak ze života. Takovouhle brankářskou trojici podle mě nemá žádný tým v krajské lize.  


Co teď budeš dělat, když vám sezóna skončila?


Přesně od 25.2. mi začíná hokejbalová extraliga se Svítkovem, takže se již naplno připojím k týmu, jinak stále studuji v Olomouci na Fakultě tělesné kultury a čeká mě psaní bakalářské práce.

 

Na jaký zážitek z uplynulé sezóny 2022/23 nejradši vzpomínáš?


Těžko říct, celou sezonu jsem si užil, všechny chvíle, ať už na tréninku nebo na zápasech s týmem byly super. Ale nejvíce emotivní pro mě bylo, když jsme otočili sérii s Třebechovicemi na domácím ledě a mohli u toho být moji rodiče a pár nejbližších kamarádů.


V utkáních play-off jste se mohli spolehnout na skvělé fanoušky, kteří tým neváhali podpořit i na venkovních utkáních v sousedním kraji. Na zimním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem si měl kotel hned na tribuně za bránou. Jaký to byl pocit chytat s tolika lidmi za zády?


Naši fanoušci byli úžasní celou sezonu a ten kotel na venkovních zápasech ve Dvoře, z toho mi šel mráz po zádech, patří jim velký dík!

 

Děkuji za rozhovor.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv