Redakce | | A-tým

V cestě do čtvrtfinálem stojí jedna velká neznámá v podobě Třebechovic

Až poslední kolo vyrovnané nadstavbové skupiny rozhodlo o konečném složení dvojic pro osmifinále play-off Východočeské ligy. Chrudimský tým se ve skupině A umístil těsně na 6. místě, což znamená, že v osmifinále narazíme na tým umístěný na 3. místě ze skupiny B a tím jsou Třebechovice pod Orebem.

SK Třebechovice pod Orebem jsou pro Chrudim vcelku neznámým týmem. Východočeská liga už funguje druhým rokem, ale ani jednou na sebe tyto dva týmy nenarazili. Poslední vzájemné utkání odehrál chrudimský A-tým proti Třebechovicím 16. 9. 2018 v rámci přípravy na sezónu, v něm tým vedený současným trenérem Chocně Jiřím Polákem, zvítězil 3:1. Na ledě tenkrát bylo pouze šest současných hráčů Chrudimi. Co od soupeře můžeme očekávat a jakým stylem hry se bude prezentovat můžeme zjistit maximálně tak z dostupných statistiky. 

Orebiti se po základní části umístili na 6. místě těsně za Trutnovem a za stejným soupeřem skončili také v nadstavbové skupině B, tentokrát ale na 3. místě. Že tento tým nedá svou kůži zadarmo, dokázali hokejisté Třebechovic již v minulé sezóně. Tam totiž postupovali do play-off také z nadstavbové skupiny B. V prvním kole vyřadili Jaroměř a poté si brousili zuby také na Choceň, která je vyřadila až v rozhodujícím třetím utkání a následně dokráčela až do finále celé soutěže. 

Na koho si dát pozor? 

V týmu soupeře nenajdete velké množství hráčů, kteří mají zkušenosti s profesionálním hokej. Naopak má soupeř kádr složený složený z hokejistů ve věku 24 až 30 let. Zkušenosti doplňují čtyřicátníci Dittrich, Podzimek a Kostka. Na soupisce Třebechovic nalezneme "pouze" 4 hokejisty ročníku 2000 a mladší. V porovnání s Chrudimí, která má na soupisce těchto mladých hráčů hned 16, je to celkem velký rozdíl! Do karet by tak soupeři mohla hrát větší zkušenost s vyřazovacími boji. Většina hokejistů navíc prošla mládeží extraligového týmu Moundfield Hradec Králové. 

Bodové statistiky ovládl útočník Tomáš Drašnar, který v nadstavbové skupině B stihl za 13 utkání posbírat hned 22 bodů (7+15). Hned v závěsu za ním je mladším chrudimským hokejistům dobře známý Lukáš Sajdl (11z, 7g+11a), který oblékal dres chrudimského dorostu a juniorky několik let na zpět. Největší osobnost v týmu soupeře nenalezneme na ledové ploše, ale na střídačce. Lodivodem týmu soupeře je totiž bývalý extraligový hokejista Jaroslav Kudrna, který ve své bohaté hokejové kariéře stihl hned 837 extraligových startů (převážně Liberec a Hradec Králové), dále má zkušenosti z KHL a AHL.  

Zimní stadion Třebechovice pod Orebem

Svá domácí utkání hraje náš osmifinálový soupeř na zimním stadionu v Třebechovicích pod Orebem, který je téměř bez tribun. O to lepší je ale atmosféra, když diváci stojí kolem všech mantinelů. Autem se do Třebechovic dostanete za zhruba 45 minut. Proto bychom vás chtěli pozvat nejen na nedělní utkání v Chrudimi, ale i ve středu do Třebechovic. Předem moc děkujeme za podporu. 

Jestli Třebechovicím hraje do karet zkušenější kádr složený ze starších hráčů, tak Chrudimi určitě vítá výhodu domácího prostředí se skvělými fanoušky v zádech. První utkání osmifinálové série hrané na 3 vítězná utkání odehrajeme již tuto neděli od 18,00 hodin na domácím zimním stadionu. Těšíme se na Vaši podporu a věříme, že do play-off 2023 vstoupíme společně vítězstvím. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv