Redakce |

Mladý chrudimský obránce Šimon Řivnáč vyhrál ME v inline hokeji

Poslední týden v červenci se konalo ve španělském městě Valladolid Mistrovství Evropy v inline hokeji pro kategorii do šestnácti let. Na této prestižní akci měl své zastoupení i náš klub v podobě odchovance HC Chrudim Šimona Řinvnáče, jenž bude tuto sezónu nastupovat převážně v kategorii 9. tříd. Českým inline hokejistům se podařilo celý turnaj ovládnout, když v napínavém finále před skvělou atmosférou porazili domácí Španělsko 2:0. Rozhodující branku vstřelil právě Šimon Řivnáč, který nám v krátkém rozhovoru popsal průběh turnaje a své pocity z celé akce. 

1)    Šimone, nejprve moc gratuluji k prvnímu místu na Mistrovství Evropy. Ty jsi před odjezdem na turnaj podával velmi slušné výkony v týmu Mad Parrots Úhřetice, s kterým jsi se probojoval až na republikové finále. Hodnotíš tedy sezónu s Úhřeticemi jako úspěšnou?

 

-       Děkuju. No tak byla to určitě úspěšná sezóna a docela se nám i dařilo. Bohužel se nám nepovedlo to finále. S Břeclaví jsme se nechali rozhodit, a to si myslím, že byl ten důvod, proč jsme prohráli, ale kluci v týmu odvedli slušnou práci.

 

 

2)    Byla pro tebe nominace na ME do Španělska překvapením, nebo jsi čekal že přijde s ohledem na tvé výkony během sezóny?

 

-       Bylo to pro mě určitě veliké překvapení, vůbec jsem to nečekal že se tam dostanu.

 

 

3)    A teď už k samotnému turnaji na Pyrenejském poloostrově. V týmu jsi byl jediný z Úhřetic. Znal jsi už nějaké spoluhráče osobně dopředu? A jaká byla na turnaji parta?

 

-       Abych pravdu řekl, tak jsem tam nikoho neznal ale pak už jsem se seznámil a bylo to v pohodě. Na mistrovství Evropy jsme měli dobrou partu jak mezi sebou, tak i s kulkami z U18, kteří hráli turnaj souběžně s námi.

 

 

4)    Hned na úvod základní skupiny jste odehráli dvě vyrovnaná utkání. Čekali jste před turnajem, že například Španělsko, které v ledním hokeji vůbec nevyniká, bude v inline hokeji patřit k nejlepším týmům?

 

-       Tak určitě jsme čekali, že Španělé budou jedni z nejlepších na mistrovství. Protože oni to mají jako my hrajeme celou sezónu hokej, tak oni zas hrají celou sezónu inline hokej. Takže trochu jsme čekali, že se bude jednat o velmi kvalitního soupeře.

 

 

5)    V semifinále jste se utkali v derby se Slovenskem? Bylo utkání nějak vyhrocené oproti jiným?

 

-       Proti Slovensku to nebylo vůbec vyhrocené. Neudělali jsme dokonce ani jeden faul, a to byl jeden z faktorů, který nám pomohl utkání zvládnout a vyhrát. 

 

6)    Boj o zlaté medaile jste svedli s domácími Španěly a porážku ze základní skupiny jste jim oplatili. Co stálo za tímto úspěchem?

 

-       Především nás nabudilo to, jak jsme s nimi prohráli v základní skupině. Chtěli jsme jim porážku oplatit, a hlavně na to finále už jsme byli pořádně rozehrání, takže jsme se vůbec nebáli a šli jsme do toho naplno.

 

7)    Jaká byla na finále atmosféra?


-       Atmosféra byla skvělá, hlavně byla celá aréna naplněna španělskými fanoušky. Chvílemi bylo celkem složité nenechat se rozhodit, ale naštěstí jsme tam měli i některé české fanoušky, kteří nás po celou dobu skvěle povzbuzovali

 

8)    Ty jsi vstřelil vítězný gól. Jak celá situace proběhla a jaký jsi měl pocit po vstřelení branky?

 

-       Celá situace proběhla tak rychle, že jsem skoro nevěděl, jak jsem ten gól dal. Ale byl jsem ohromně šťastný, jak jsem dal ten gól. A především nás ta branka ještě víc nabudil abychom utkání, a vlastně i celé ME, vyhráli.

 

 

9)    Za celý turnaj jste inkasovali pouze dvě branky. Čím to bylo, výbornou taktikou nebo skvělým brankářem?

 

-       Tak bylo to hlavně skvělým gólmanem, ale i dobrou taktikou. My jsme se snažili co nejvíc blokovat střely soupeřů, aby žádné neprošly a naštěstí to vycházelo.

 

 

 

Díky za rozhovor.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv