Zdenda Formánek | | A-tým

Kapitán A-týmu Václav Novák hodnotí letní přípravu

Chrudimští hokejisté v minulém týdnu zakončili letní přípravu před novu sezónou. Pod vedením kondičního trenéra Martina Gondeka se ji zúčastnil také kapitán týmu Václav Novák, který v krátkém rozhovoru zhodnotil její průběh a nastínil další plány chrudimských hokejistů.

1. Vašku, jak probíhaly tréninkové jednotky v rámci letní přípravy?

Už několik let probíhá letní příprava, pod vedením našeho kondičního trenéra Martina Gondeka, dost podobně, kdy se střídají silové tréninky s tréninky pro rozvoj rychlosti a pohyblivosti. Letos bylo znát, že se dlouho nesportovalo a kluci tak byli natěšení na fyzickou zátěž, takže účast bývala hojná na téměř všech jednotkách, což, věřím, potěšilo i trenéry. 

2. Jak bys celkově hodnotil letní přípravu?

 Jedině kladně. Jak už jsem zmínil, pohyb nám všem chyběl, proto jsem byl rád za každý trénink. V dnešní době člověk neví, jestli si bude moci druhý den zasportovat, proto si upřímně vážím každého tréninku.

3. Kdo z týmu v posilovně nejvíce vyniká? 

Mám-li jmenovat jednoho, tak je to určitě Michal Haltuch, který se ve cvičení vyžívá a zbytek kabiny mu může jedině závidět, nicméně za zmínku by určitě stáli i veteráni Mára Kišš a Jirka Plch, kteří covidové období využili k individuální přípravě a fyzicky neskutečně omládli a momentálně se řadí mezi ty nejlépe připravené.

4. A naopak, kdo z týmu je největší “flákač” při letní přípravě? 

Tady mám dvě jména. Prvním je Zdenda Formánek, který zatím nedokáže využít svůj fyzický potenciál a raději běhá za holkami, což je v jeho věku, a se vzhledem Jamese Deana pochopitelné, nicméně mohl by být na sebe tvrdší. Druhým jmenovaným je Ondra Polák, ten se chodí na tréninky akorát vykecat, což mu ale, nutno říct, jde skvěle.

5. Je známo, že v rámci fotbalových utkání hraje tým starších hokejistů proti mladším, jaký náboj mají taková utkání a který z týmů má navrch?

Tady musím bohužel říct, že měli mladší kolegové většinou navrch. Možná to je motivací, možná lepší fyzičkou, nicméně většinu utkání rozhodně ovládli mladší. Pokud mě však paměť neklame, tak poslední fotbálek vyhráli starší a každý hokejista ví, že sezóna se hodnotí podle posledního zápasu.

6. Kdo z týmu je podle tebe nejlepší fotbalista? 

Rozhodně je to Milan Machač a Tomáš Novotný, kteří mají zkušenosti z III. Třídy, s těmi je to opravdu těžké, navíc patří k mladší generaci, takže je naháním trénink, co trénink. Ve velmi dobrém světle se letos ukázal i Filip Ament, jenž potvrdil, že rozdíl mezi pravou a levou nohou u něj prakticky neexistuje. 

7. Jaké jsou další plány A-teamu před startem soutěže?

Po letní přípravě jsme dostali týden volna a už 9.8. se chystáme na led, kde nás kromě dřiny na ledě čeká, tuším, pět přátelských zápasů. Kdy by měla odstartovat soutěž upřímně nevím, ale myslím, že by to mělo být tradičně koncem září.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv